Om KNX standarden

KNX er en verdensomspændende, åben standard til bolig og bygningsautomation. KNX kan bruges på alle processorplatforme til styring af mange forskellige funktioner i både nye og eksisterende bygninger, for eksempel: Belysning, solafskærmning, opvarmning, ventilation og air conditioning, overvågning, alarmering, vandstyring, energimåling og -styring. KNX kan også bruges til styring af husholdningsapparater, audio og video. KNX er en europæisk standard inden for bygningsautomatik (EN50090) og en verdensstandard specificeret i ISO/IEC 14543. Se flere detaljer om normer og standarder på www.KNX.org.

KNX Association

KNX-standarden er grundlagt af og ejes af KNX Association. KNX Association udvikler, producerer og markedsfører komponenter baseret på den fælles KNX-teknologi til bygningsautomation. KNX- teknologien er en fusion mellem flere IBI-systemer: - EIB (European Installation Bus) - Batibus - EHS (European Home Systems)

KNX organisationen spiller en vigtig rolle i forbindelse med både udvikling og vedligeholdelse af KNX- standarden. Udover den administrative drift (som er placeret i Bruxelles) består KNX også af en række arbejdsgrupper, der beskæftiger sig med hver deres speciale. Hver arbejdsgruppe har ansvaret for vedligeholdelsen og videreudviklingen af forskellige delelementer i KNX standarden. Som eksempel kan nævnes KNX kommunikationsmedier, KNX komponenternes tilslutning til bussen, standard funktionsprofiler m.m. Fordelen ved KNX er den åbne protokol, hvor komponenter fra forskellige producenter kan indgå i en fælles KNX installation. Komponenterne i en KNX installation udveksler data med hinanden, hvorved hver enkel komponent ved, hvilken plads og funktion den har i netværket, og med hvem den skal udveksle data.

Hvis du vil vide mere om KNX-standarden og KNX Association er den danske hjemmeside er godt sted at begynde.

Tilbage